Välkommen till Sobona - Framtidens arbetsgivarorganisation!

Pacta och KFS har gått samman och har därmed en gemensam webbplats.


Gå till sobona.se

Vardag efter terror

2017-04 -10

Det är med sorg i hjärtat som jag skriver det här, för efter fredagens attentat känns världen lite mörkare. Ännu känner vi inte till alla omständigheter, men vi vet att en lastbil har dödat 4 personer och skadat minst 15 – allt via en vansinnesfärd längs Drottninggatan i Stockholm. Vi vet att detta var en handling genomsyrad av terror, enbart skapad för att ingjuta rädsla hos oss.

Men jag ser även ljuspunkter, och det är ett enat Sverige som visar på medmänsklighet och omtanke. Mer än 10 000 personer samlades på Sergels torg igår i en manifestation mot terrorism. Jag ser hur svenskar boende i Stockholm öppnar upp sina hjärtan och sina hem via #openstockholm, helt osjälviskt och med kärlek. Och jag ser mängder av våra medlemmar som gör ett fantastiskt arbete för att göra Stockholm till en varm och trygg plats återigen.

Räddningstjänst, ambulansförare, sjuksköterskor och läkare som tar hand om chockade och skadade. Jag kan nämna många fler, alla ni som agerar när krisen är här och när ni behövs extra mycket – ni agerar med både professionalism, omtanke och medmänsklig värme. Och det är tack vare er som Sverige fungerar även i kris.

Pacta förhandlar, företräder och agerar å våra medlemmars vägnar, men vi är mer än bara avtal. Känner du att du vill ha tips och råd kring just krishantering, vilka utbildningar som finns eller vart du kan vända dig utifrån din organisations behov, kontakta vår kommunikationsansvarige Eva Strindberg, vi på Pacta vill hjälpa dig så mycket vi kan.

Slutligen, stort tack till er, våra medlemmar för snabba och fantastiska insatser i denna svåra stund. Låt oss nu se framåt och det ljus som vi skapar tillsammans.

/ Markus Gustafsson, VD på Pacta